Μαγειρική

Τσιπούρες στο σχαροτήγανο

τσιπουρα1

Υλικά:

2 τσιπούρες των 300γρ. περίπου

ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα ψάρια

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη (προαιρετικά)

 

Homevero Διπλο τηγάνι 36 εκ. με επίστρωση μαρμάρου HV-DP36-COPHV-DP36M-COP-1-1250x1250-1

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες.

Κάνουμε με το μαχαιράκι δυο λοξές τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού.

Αλατίζουμε και τις λαδώνουμε καλά.

Αφήνουμε το σχαροτήγανο να ζεσταθεί καλά. Και λαδώνουμε καλά.

Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά και με πλατιά σπάτουλα τις γυρνάμε.

Λίγο πρίν τις βγάλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Συνολικά θα ψήσουμε τις τσιπούρες στη σχάρα για περίπου 15 λεπτά.

Συνοδεύουμε με σαλάτα ή χόρτα.

 

Tips: Δεν βάζουμε ρίγανη απο την αρχή στο ψάρι για να μην πικρίσει.

Πίσω στη λίστα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *